Bästa Testosterontillskott

 

Probolan 50

Kan erbjuda ökad prestation och muskeluppbyggnad. Probolan 50 är ett testosteronhöjande kosttillskott och är det mest manliga och muskeluppbyggande hormonet vi människor har i kroppen. Det ger mannen dess könsspecifika drag samt en större volym på muskelmassan än vad kvinnor får.

probolan 50

Testosterone Max

Testosterone Max – ett kraftfullt testosteronhöjande tillskott för en effektiv optimering och förhöjning av kroppens egna hormonsystem.
De manliga könshormonet testosteron är nödvändigt för muskeluppyggnad och kan därmed bidra med förbättrade träningsresultat.

testosterone max

Body Fuel™ TRIBULUS – Tribulus Terrestris (Tiggarnöt extrakt)

BODY FUEL™ TRIBULUS innehåller Tiggarnöt (Tribulus Terrestris) av högsta kvalité, vilket främjar bidrar till att upprätthålla kroppens muskeltonus och energinivåer, samt främja vitalitet och sexlust.
tiggarnöt extrakt

 

body

Testosteron är ett naturligt manligt könshormon och den viktigaste av alla manliga hormoner. Man hittar testosteron hos både kvinnor och män. Hormonet utsöndras i testiklarna hos män och i äggstockarna hos kvinnorna. Testiklar och äggstockar får signaler från hypofysen om att utsöndra testosteron i ett komplext signalsystem.

Testosteron styr utvecklingen av det lilla fostret redan från den åttonde veckan till att bli av manligt kön. När man sedan kommer i puberteten blir hormonet återigen centralt och påverkar då mannens könsmognad, muskelmassa och ser till att männen hamnar i målbrottet. Hormonet påverkar också proteinsyntesen vilket ger en ökad muskelmassa och styrka, en persons längd och mognaden i själva benstommen. Den muskelbyggande effekten kallar man anabol.

Halterna av testosteron ökar under hela personens unga liv till att ligga som allra högst vid 25 års ålder. Sedan minskar produktionen och från medelåldern minskar andelen testosteron med ca en procent varje år. Hos den vuxna mannen påverkar testosteronet spermatillverkningen.

Testosteron är originalet till det som blivit anabola steroider, avsedd att ge mer muskler på kortare tid. Anabola steroider framställs kemiskt och framställdes första gången på 1930-talet. Preparatet används främst av personer inom sporter där mängden muskler är viktig. Andelen muskler ökar men styrkan i muskeln avtar. Testosteronet påverkar också aptiten.

Brist på testosteron beror oftast på en sjukdom och man kan mäta halten testosteron i blodet. Män som får brist på testosteron kan drabbas av övervikt, särskilt bukfetma då kroppens sammansättning förändras vilket ger en ökning av andelen bukfett. Det påverkar även allmäntillståndet och de inre organen på olika sätt. Kemiskt framställt testosteron kan hjälpa men har ett antal bieffekter och används därför sparsamt. Till bieffekterna hör avsaknad av sexualdrift, kraftiga humörsvängningar, ansiktssvullnad, acne och sömnproblem. Effekterna märks mestadels vid överdosering.

Det finns även testosteronmediciner som ges till kvinnor efter att man fått livmoder och äggstockar bortopererade, då det även styr kvinnornas sexualdrift. Hos kvinnor som brukar steroiderna kan i värsta fall en övermaskulinisering ske, dvs. en ökad hårväxt, acne och i värsta fall bröstförändringar. Studier visar att många bulimiska kvinnor har en ökad testosteronhalt, vilket påverkar aptiten och man ger då testosteronsänkande mediciner istället.