Bästa Testosteron tillskott

Probolan 50

Kan erbjuda ökad prestation och muskeluppbyggnad. Probolan 50 är ett testosteronhöjande kosttillskott och är det mest manliga och muskeluppbyggande hormonet vi människor har i kroppen. Det ger mannen dess könsspecifika drag samt en större volym på muskelmassan än vad kvinnor får.

Köp anabola steroider Probolan 50 är helt naturligt kosttillskott som ökar din muskelmassa så att andra blir avundsjuka. Produkten har godkänts av alla lämpliga registreringsmyndigheter och kan användas även av kroppsbyggare som deltar i professionella tävlingar.

 • 400% mer testosteron
 • stark ökning av muskelmassa, uthållighet, styrka och motivation
 • snabb fat omvandling till ren muskel

Testosteronbehandling: Potentiella fördelar och risker när du åldras

Överväger du testosteronbehandling för att hjälpa dig att känna dig yngre och mer kraftfull när du åldras? Känn riskerna innan du bestämmer dig.
När du åldras kan testosteronbehandling låta lovande. Men det finns många missuppfattningar om vad behandlingen kan och inte kan göra för dig.

Testosteronbehandling kan verka som den ultimata formeln mot åldrande. Ändå är hälsofördelarna med testosteronbehandling för åldersrelaterad nedgång i testosteron inte tydliga.
Ta reda på vad som är känt – och inte känt – om testosteronbehandling för normalt åldrande.

Vad är testosteron?

Testosteron är ett hormon som produceras främst i testiklarna. Testosteron hjälper till att upprätthålla mäns:

 • Bentäthet
 • Fettfördelning
 • Muskelstyrka och massa
 • Ansikts- och kroppshår
 • Produktion av röda blodkroppar
 • Sexlust
 • Spermaproduktion

Vad händer med testosteronnivåerna med åldern?

Testosteronnivåerna toppar vanligtvis under tonåren och tidig vuxen ålder. När du åldras sjunker din testosteronnivå gradvis – vanligtvis cirka 1% ett år efter 30 eller 40 års ålder. För äldre män är det viktigt att avgöra om en låg testosteronnivå beror på normalt åldrande eller om det beror på en sjukdom (hypogonadism).

Hypogonadism hindrar förmågan att producera normala mängder testosteron på grund av ett problem med testiklarna eller med hypofysen som kontrollerar testiklarna. Testosteronersättningsterapi, i form av injektioner, pellets, plåster eller geler, kan förbättra tecken och symtom på lågt testosteron hos dessa män.

Orsakar en naturligt sjunkande testosteronnivå tecken och symtom på åldrande?

Inte nödvändigtvis. Män kan ha många tecken och symtom när de åldras. Några som kan uppstå till följd av lägre testosteronnivåer kan inkludera:

 • Förändringar i sexuell funktion. Detta kan innefatta minskad sexuell lust, färre spontana erektioner – som under sömn – och infertilitet.
 • Fysiska förändringar. Olika fysiska förändringar är möjliga, inklusive ökat kroppsfett, minskad muskelmassa och styrka och minskad bentäthet. Svullna eller ömma bröst (gynekomasti) och håravfall i kroppen är möjliga. Du kanske har mindre energi än tidigare.
 • Känslomässiga förändringar. Lågt testosteron kan bidra till en minskning av motivation eller självförtroende. Du kan känna dig ledsen eller deprimerad eller ha problem med att koncentrera dig eller komma ihåg saker.

Några av dessa tecken och symtom kan orsakas av andra faktorer, inklusive biverkningar av läkemedel, obstruktiv sömnapné, sköldkörtelproblem, diabetes och depression. Det är också möjligt att dessa tillstånd orsakar låga testosteronnivåer, så behandling kan leda till att testosteronnivåerna ökar.

Ett blodprov används för att diagnostisera en låg testosteronnivå.

Kan testosteronbehandling främja ungdomar och vitalitet?

Testosteronbehandling kan hjälpa till att vända effekterna av hypogonadism, men det är oklart om testosteronbehandling skulle gynna äldre män som annars är friska.

Även om vissa män tror att de känner sig yngre och mer kraftfulla om de tar testosteronmedicin, finns det få bevis som stöder användningen av testosteron hos annars friska män. Riktlinjer från American College of Physicians indikerar att testosteronbehandling kan förbättra sexuell funktion hos vissa män, men det finns få bevis för att det förbättrar andra funktioner, såsom vitalitet och energi.

Vilka är riskerna med testosteronbehandling för normalt åldrande?

Testosteronbehandling har olika risker, inklusive:

 • Försämrad sömnapné – en potentiellt allvarlig sömnstörning där andningen upprepade gånger stannar och börjar.
 • Orsakar akne eller andra hudreaktioner.
 • Stimulering av icke-cancerös tillväxt av prostata (godartad prostatahyperplasi) och tillväxt av befintlig prostatacancer.
 • Förstorande bröst.
 • Begränsa spermiproduktionen eller orsaka att testiklar krymper.
 • Stimulera för mycket produktion av röda blodkroppar, vilket bidrar till ökad risk att bilda blodpropp. En blodpropp kan lossna, resa genom blodomloppet och fastna i lungorna och blockera blodflödet (lungemboli).

Vissa undersökningar visar också att testosteronbehandling kan öka risken för hjärtsjukdomar. Mer forskning behövs.

Ska du prata med din läkare om testosteronbehandling?

Om du undrar om testosteronbehandling kan vara rätt för dig, prata med din läkare om riskerna och fördelarna. Din läkare kommer sannolikt att mäta dina testosteronnivåer minst två gånger innan du rekommenderar testosteronbehandling.

Behandling av normalt åldrande med testosteronbehandling är inte tillrådligt. Om du inte har ett medicinskt tillstånd som bidrar till din försämring av testosteronnivåerna, kan din läkare föreslå naturliga sätt att öka testosteron, som att gå ner i vikt och öka muskelmassan genom motståndsträning.