Bröstmuskulaturen, inblandning i att dra ner armen och användning av pull ups för att hypertrofiera bröstet.


Vilka muskler använder man när man gör pull ups?

Pullups aktiverar huvudsakligen dina lats, de vingformade musklerna som löper längs ryggen och sträcker sig ut mot sidorna och höfterna. Men de är också bra för armar (biceps, underarmar och triceps), axlar, bröst, mellanrygg, övre rygg och alla små muskler längs ryggraden (erector spinae).

Hur många pull ups bör man klara?

– Om du är en kille som tränar regelbundet bör du kunna klara mellan fem och åtta stycken. Tjejer har det alltid lite tuffare när det kommer till den här typen av övningar eftersom ni inte har lika mycket muskelmassa som killar. Att klara fem chins som tjej är rimligt, då är du vältränad.

Varför kan jag inte göra en pull up?

Det enda du behöver är ett räcke att hänga i och din egen kropp! Det är dock en övning som är riktigt svår innan du klarat av din första. Framförallt gäller detta för tjejer, som tenderar att ha lite mindre överkroppsstyrka än män, och dessutom lite mer underhudsfett.

Vilket gummiband till chins?

Det typ av gummiband som passar här är powerbands som de kallas. De finns i sex olika motstånd och kan användas för att ge lagom mycket hjälp i övningen. Ju mer motstånd det är på gummibandet, desto mer hjälp får du i övningen! Det vill säga ett grönt powerband kommer ge mycket mer hjälp en ett rött powerband.

Hur ofta pull ups?

Som Pavel Tsatsouline (http://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Tsatsouline) brukar säga, gör pullupsofta som möjligt samtidigt som du håller dig så fräsch som möjligt. Om du bara kan göra en eller två pullups betyder det att du gör enstaka repetitioner så ofta du kan under en dag.

Se även  Är det säkert att äta vilda hjortar i Australien?

Hur många situps om dagen?

Tillvägagångssätten skiljer sig lite från när du vill bygga större biceps eller axlar. Att göra 100 situps per dag räcker inte, det krävs ett mer utstuderat träningsprogram för att uppnå idealet att ha en tvättbräda.

Vilket motstånd på gummiband?

För att veta vilket motstånd som passar dig bäst kan det vara bäst att prova sig fram. Det kan även vara bra att ha flera band med olika motstånd. Det gör att du kan variera band efter övning. Benövningar kräver ofta mer motstånd än övningar för överkroppen.

Vilken färg på gummiband?

Träningsgummiband finns i många olika varianter och med olika motstånd. Hårdhetsgraden beror på färgen på gummibandet och kategorierna kan variera beroende på vilket märke du väljer. Prova dig fram tills du hittar något som passar dig. Generellt finns det tre sorters träningsgummiband, som kan uppfylla olika behov.

Vilket träningsband är bäst?

Proform RIP 60 — BÄST I TEST TRÄNINGSBAND

Proform RIP 60 är ett rejält träningsband som passar nästan alla som vill träna, oberoende av vilken muskelgrupp som du vill träna upp. Redskapet är enkelt att ta med och går att fästa antingen i taket eller i dörren med det medföljande dörrfästet.

Vilken TRX ska man ha?

Ett elastiskt band slits mer och mer desto oftare du använder det. Men båda typerna är riktigt bra och smidiga träningsredskap. Sen om du ska köpa ett original TRX band eller en billigare ”kopia” handlar främst om hur mycket pengar du vill lägga. Det finns många band som är minst lika bra men kostar 2-3 gånger mindre!