Hur byter man ut ett YKK-blixtlås?


Vart kan man laga dragkedjor?

ZlideOn är en svensk innovation som enkelt lagar de flesta trasiga blixtlås. Det gör att du inte behöver kasta bort en väska, klänning, kuddfodral, ett par jeans eller ett båtkapell bara för att dragkedjan gått sönder.

Vad ska man smörja dragkedjor med?

Gnid ljuset på tänderna av dragkedjan och vicka sedan på blixtlåset för att lossa det. Du kan också gnugga vaxet längs hela dragkedjan för att se till att det rör sig så smidigt som möjligt. När vaxet har applicerats bör du öppna och stänga dragkedjan ett par gånger för att fördela vaxet jämnt.

Vem lagar dragkedjor?

Dragkedjor. Att öppna, stänga, öppna, stänga din dragkedja kan tillslut leda till att dragkedjan ger upp, fastnar eller går sönder. Lägg inte väskan eller jackan i ett hörn i garderoben för du inte får ordning på det, gå till din närmsta skomakare. Dragkedjor är faktiskt en av de vanligaste sakerna som skomakare lagar.

Hur får man ihop en dragkedja som gått isär?

Sen är det bara att trä på ZlideOn-löparen där dragkedjan delar sig, och sedan flytta ner den så att den hamnar över den stängda delen av dragkedjan. På plats! Sen trycker du bara ihop löparens mekanism så att den stängs ordentligt. Vips funkar dragkedjan igen!

Hur fungerar en dragkedja?

Ett blixtlås består av en löpare som dras mellan två rader av häktor: när den dras åt ena hållet låses de två radernas häktor i varandra, och när den dras åt andra hållet lösgörs de från varandra. Materialet var tidigare uteslutande metall, men numera görs blixtlås även i plast.

Se även  Tacklar kickers?

Får inte ner dragkedjan?

Använd en tång och tryck försiktigt till löparen så att den kniper åt igen. Genom att dra löparen fram och tillbaka ser du direkt om det löste problemet. Dragkedjan är trög: Smörj kedjan med stearin.

Hur får man ihop en dragkedja?

Öppna dragkedjan så att löparen är fast på endast ena sidans tänder och nere vid dragkedjans nedre del. Kläm med tången på vardera sidan av löparen, så att löparens övre och nedre sida kläms ihop. Kläm även ihop löparen från dess sidor. Försök dra fast dragkedjan som normalt.

Varför går dragkedjan upp?

Är det så att dragkedjan går upp så är det för att släden inte längre trycker ihop kedjan ordentligt när du drar upp den. Det här går att lösa enkelt. Allt du behöver är en mindre tång. Se till att öppna dragkedjan helt så att släden bara hänger i den ena delen.