Hur en ektomorf bör träna?


Vad är Ektomorf?

Används inom träning för att beskriva en person som ofta har svårt att både lägga på sig muskler och fett. Dessa personer anses vara långa och smala.

Hur ska en Endomorf äta?

Kosten är otroligt viktig för dig som är endomorf. För att optimera din kroppssammansättning (få mer muskler och mindre fett) bör du skippa skräpmaten och ät bra mat av hög kvalitet. Som endomorf kan du också testa att dra ner på kolhydraterna och fokusera mer på protein och fett.

Vilken sport passar min kropp?

Din kroppstyp bestämmer i hög grad vilka sporter som passar bäst till dig. Ta reda på i vilken sport du kan bli bäst! Det finns massor av olika kroppstyper, och i samband med idrottsutövning har de både för- och nackdelar. Din kroppstyp kan därför vara helt avgörande för hur bra du kan bli i en specifik sport.

Hur tar man reda på vilken kroppsform man har?

Om du ännu inte vet vilken kroppsform du har kan du ställa dig framför en spegel. Ha på dig åtsittande plagg eller ställ dig i underkläder. Titta på hur breda dina axlar är, om din byst är stor eller liten. Titta även på höfterna, midjan och hur proportionerna ser ut.

Vad passar jag i för kläder?

Låt överkroppen vara ditt blickfång när du klär dig. Undvik kläder som sitter för tajt på kroppen och välj plagg med böljande mjuka tyger som följer dina former. En väldigt vanlig kroppsform som många ofta tror är lite överviktigt eller knubbig, detta stämmer inte.

Vad ska jag klä på mig?

Undvik att köpa detta

  1. Kjolar, klänningar och shorts som är både korta och tighta hela vägen kan få din överkropp att se tyngre och större ut än vad den egentligen är. …
  2. Kläder som lägger extra volym kring midjan, detta gör att din midja försvinner ännu mer och blir ännu mindre markerad än vad den är naturligt.
Se även  Vilken viktskillnad kommer att tippa en olympisk stång på ett rack?

Vilken metabolisk typ är jag test?

Ibland kan man behöva äta MER för att minska i vikt. Kolla vilken mat-typ du är och se vilken mat som är bäst för just din förbränning. Testet består av 52 frågor. Markera vilket svar som stämmer bäst.