Hur lång är MLS-säsongen?

Under MLS-ordinarie säsong, som pågår från slutet av mars till mitten av oktober, spelar varje lag 34 matcher. Laget som tjänar flest poäng under ordinarie säsong får Supporters Shield, en utmärkelse som New York Red Bulls har vunnit flera gånger.

Hur fungerar MLS?

Major League Soccer (MLS) är den högsta professionella fotbollsligan i USA och Kanada. Ligans bildande var ett krav från Fifa då USA utsågs till arrangörsland för fotbolls-VM 1994. Sedan North American Soccer League (NASL) lades ned 1984 hade det saknats en stor landstäckande professionell fotbollsliga i USA.

Vem sänder MLS?

Till stor glädje för alla de som vill titta när LA Galaxy spelar eller bara se matcher i MLS så kommer det erbjudas direktsändningar på TV. Den TV-kanal som sänder fotboll från MLS i Sverige är Eurosport. De har sedan en längre tid tillbaka haft rättigheter att visa MLS live.

När startar MLS?

Ligan startar i slutet av februari eller början av mars och fortlöper fram till oktober. Under säsongen spelar varje lag 34 matcher. Till skillnad från de europeiska och asiatiska ligorna, driver MLS ett nivåuppdelat belöningssystem.

När börjar MLS?

MLS börjar vanligtvis i skarven på februari-mars och avslutas i mitten på oktober. Totalt spelar 27 lag i MLS säsongen 2020. Regerande mästare är Columbus Crew som vann mot Gustav Svensson Seattle Sounders i finalen 2020.

Vem visar La Liga i Sverige?

De har köpt rättigheterna till La Liga

Samtliga matcher kommer att visas på C More Play samtidigt som utvalda matcher visas på bland annat C More Fotboll och de olika Live-kanalerna som finns i utbudet.

Vilken kanal sänder Serie A?

Se italienska Serie A matcher

Se även  Måste man vinterförvara en båt?

När det kommer till de allra störst ligorna i Europa, Champions League, Premier League och Ligue 1 med mera är det Viasat som som sänder matcherna. För de som letar efter TV rättigheter Serie A Sverige är det C More och C More Play som visar matcherna till och med sommaren 2021.