Hur många guldmedaljer har Lindsey?

Lindsey Vonn

Diverse
Deltagande 7
Medaljer 8
Guldmedaljer 2
Världscupen

Hur många segrar har Stenmark?

Ingemar Stenmark tog 46 världscupsegrar i storslalom under sin karriär. I kväll gick Mikaela Shiffrin om honom när hon tog sin 47:e slalomseger i karriären – flest genom tiderna i en enskild alpin gren.

Har Stenmark tävlar i?

I och med att världsmästerskapen inte arrangerades lika ofta förr har de olympiska spelen även fått VM-status. Stenmark OS-debuterade i Innsbruck 1976, där han tog en bronsmedalj i storslalom. Han tog VM-guld i slalom och storslalom 1978 och i slalom 1982.

Hur många guldmedaljer har Ingemar Stenmark?

Här är samtliga Svenska VM-medaljörer genom tiderna i de alpina skidgrenarna (till och med Lake Placid 1980 räknades även OS som VM). Listan omfattar 17 guld fördelade på kvartetten Anja Pärson (7 titlar), Ingemar Stenmark (5), Pernilla Wiberg (4) och Jonas Nilsson (1).

Hur många segrar har shiffrin?

Mikaela Shiffrin

Diverse
Världscupen
Säsonger 12 (2021/2022 inräknat)
Vinster 73
Pallplatser 116

När vann Stenmark?

Stenmark OS-debuterade i Innsbruck 1976, där han tog en bronsmedalj i storslalom. Han tog VM-guld i slalom och storslalom 1978 och i slalom 1982. Stenmarks största OS blev Lake Placid 1980, där han vann guld i såväl slalom som storslalom.

Vem har flest världscupsegrar i alpint?

Svenskar har tagit totalt vunnit 206 världscupdeltävlingar i alpin skidåkning genom årens lopp, fördelade på 24 åkare. Den första togs av Ingemar Stenmark då han vann en slalomdeltävling i Madonna di Campiglio den 17 december 1974.

Var tillverkas Elan skidor?

Elan håller hårt på denna filosofi – summerat i deras tagline ”Always Good Times” – och fortsätter att utveckla nya skidor från sitt huvudkontor i Begunje, som ligger i Slovenien strax söder om den del av Alperna som kallas Julianska Alperna som sträcker sig från nordöstra Italien och Dolomiterna österut in i Slovenien …

Se även  Hur djupt är Rhône?

Vad gör Ann Uvhagen idag?

År 2000 såldes det av Ann Stenmark för 20,2 miljoner kronor. Hon hette tidigare Uvhagen innan hon gifte sig med utförsåkaresset Ingemar Stenmark. I dag är hon utvandrad till USA – det var ”bar å åk”. Tvåa på årets lista är ett hus i Stocksund.

Hur mycket tjänar en slalomåkare?

Pengatoppen Herrar:

  • Marcel Hirscher (AUT) 4,3 miljoner kronor.
  • Kjetil Jansrud (NOR) 3,5 miljoner kronor.
  • Alexis Pinturault (FRA) 2 miljoner kronor.
  • Dominik Paris (ITA) 1,8 miljoner kronor.
  • Felix Neureuther (GER) 1,8 miljoner kronor.
  • Hannes Reichelt (AUT) 1,7 miljoner kronor.
  • Matthias Mayer (AUT) 1,6 miljoner kronor.