Hur mycket kostar en go kart?

Standard kart 9 minuter – 175 kr. 2 pass – 330 kr. 3 pass – 470 kr. Maxi kart 9 minuter – 195 kr.

Vad kostar det att börja med gokart?

Vad kostar det? Att börja med karting är inte så dyrt som många tror. Det går bra att börja med en begagnad kart och utrustning för en rimlig peng. En fin kart som bara är ett par år gammal kostar bara hälften jämfört med en ny.

Vart köper man en gokart?

Från Radne Motor kan du handla allt du behöver till gokart, hyrkart, säkerhetsutrustning och teamkläder, allt från kompletta gokarts till reservdelar. Vi riktar oss till såväl tävlingsförare som till nybörjare inom gokart och hyrkart.

Hur länge kör man gokart?

2 x 8 min körning. Det blir vila mellan varje körning och läge att dricka lite. Alla förare måste vara minst 10 år och 140cm långa. För er som vill köra lagom mycket.

Hur mycket kostar gokart Göteborg?

Pris för gokart i Göteborg och Kungälv

Drop in gokart är det vanligaste alternativet. Det kostar 170 kr, består av 8 minuter fartfylld åkning och finns oftast ledigt utan bokning.

Hur mycket kostar gokart per person?

Gokart grundpaket: 225 kronor per person. Ett extra heat kostar 90 kronor per person. I priset ingår följande: ett testvarv, ett kvalheat och ett finalheat per person. Varje enskilt heat består av åtta varv runt banan.

Vad kostar det att hålla på med gokart?

för vår del så ligger vi runt 80-100, för en säsong och då är föraren 11år.

Hur snabbt går en go kart?

Båda varianterna av gokart kan köras i två olika hastigthets-lägen. Ett som begränsar varvtalet på motorn som vi kallar för ”standard” och ett läge där gokarten varvar ur helt, som vi kallar för ”max”. Topphastigheten är då närmare 70 km/h.

Se även  Springer du, äter mindre men går inte ner i vikt?

Kan man börja på gokart?

Den som vill börja med karting (köra gokart) måste först gå en förarutbildning för att få förarlicens. Det är karting klubbar runt om i landet som håller i dessa. Där lär man sig de regler som gäller vid träning och tävling. Man får öva på olika körmoment (start vid tävling, olika flaggsignaler och så vidare).

När kan man börja med gokart?

Minimiåldern för att köra gokart är 7 år. Då kör man i Cadetti-klassen som inte är en tävlingsklass. Avsikten är att Cadetti-förarna skall kunna träna och köra lokala uppvisnings-”tävlingar” för att vara väl förberedda när de som 10-åringar får börja tävla i Micro-klassen.

Hur får man gokart licens?

För att köra kart måste man ha en licens. Efter att ha deltagit på förarutbildning (det kostar 350 kr, inkl. medlemsavgift på 150 kr) och när du klarat det genomförda provet skickar du in ansökan till SBF (Svenska Bilsportförbundet) och du får ett inbetalningskort från SBF för licensen.