Hur mycket väger en GREY Fergie-traktor?


När kom första grållen?

Den riktiga grållen tillverkades från 1946 till 1956, sen sålde Harry Ferguson aktierna i bolaget till dom kanadensiska bröderna Massey Harris som själva tillverkade traktorer. 1957 kom den första traktorn ut med namnet Massey Ferguson, ett traktormärke som än idag är ledande på den internationella marknaden.

Hur mycket väger en Grålle traktor?

Den väger 300kg och det var för mycket för att kunna hantera. Visst lyfter den men det låter som det knackar i pumpen och sänkningen blev ganska okontrollerad dvs för snabb. Så din grålle beter sig ungefär som min men det kan ju va samma fel på båda också..

Var tillverkades grållen?

Den mest kända Grålleklubben i Sverige är Svenska Fergusonklubben Grålle som bildades 1987 i Ringarum, Östergötland. Idag är antalet medlemmar över 6 000.

Hur mycket olja i Grålle?

Olja till din Ferguson Grålle (TEA, TED och TEF)

*Växellåda, bakaxel och hydraul innehåller tillsammans totalt 22,8 liter olja.

När kom traktorn till?

Den första traktorn som användes i praktisk drift i Sverige var en International Harvester 1908 vid Nyckelby gård utanför Bålsta i Uppland. Foto: A. Willmansson, Enköpings museum. För drygt hundra år sedan började traktorerna rulla in i det svenska lantbruket.

Hur mycket orkar en Grålle dra?

Varken traktor eller redskap kan således skadas genom hindret.” Grållen är en törstig maskin, som drar ungefär lite över 2 liter bensin per mil.

Hur många grållar tillverkades?

Grålle, i Sverige vardagligt namn på den brittiska traktorn Ferguson TE20, som 1946–56 tillverkades i mer än 500 000 exemplar, varav 30 000 såldes i Sverige.

Hur kör man Grålle?

Re: Jag har skaffat en grålle
Fotogen är ett skitbränsle som användes för att det var billigt på den tiden. Finns ingen anledning att blanda egna häxbrygder om du nu inte vill slita ner motorn i förtid, få dålig effekt och äckliga avgaser. Kör på bensin. Se bara till att ta bort ev förvärmningskåpa över förgasaren.

Se även  Du är så stor och stark som du vill: hur kan du behålla den?

Vilken bensin till Grålle?

Kör med blandningen 75% bensin och 25% diesel.

Hur mycket orkar en traktor dra?

Traktorn får dra max sin egen vikt om kärran är obromsad, bromsad 3 gånger traktorns vikt. Så länge man inte överskrider tillverkarens specifikationer.

Hur fort går en Grålle?

Högsta tillåtna hastighet för traktorer var tidigare 20km/h. Därför är maxhastigheten på en Grålle strax över 20km/h. I Sverige höjdes tillåten hastigheten till 30km/h 1952. Då skulle även traktorn registreras. 1995 vid inträdet till EU höjdes hastigheten till 40km/h, gäller nya traktorer, efter 2003.

Hur stor är en Grålle?

Mått: Axelavstånd 178 cm. Justerbar spårvidd fram/bak 122-203 cm/122-193 cm. Längd/minsta bredd/höjd 292/163/132 cm.

Vilken olja gammal traktor?

Man kan helt enkelt säga att alla motoroljor som överhuvudtaget går att få tag i idag, på alla tänkbara sätt är bättre än de oljor som fanns då 50-talets traktormotorer konstruerades och instruktionsböckerna skrevs. Så en billig 15W-40 eller 10W-30 kommer att fungera utmärkt!

Vilken olja till MF 35?

oljan skall vara universal 10w-30. Bensin med blyersättning blir nog bra.

Vilken olja till traktorn?

10w-30 som den du har funkar bra. Finare (dyrare) syntetolja funkar det med, frågan är hur mycket du vill kosta på traktorn. Personligen föredrar jag dock billigare olja och tätare oljebyten.

Vilken hydraulolja till minigrävare?

Agrol Hydraul SH 68 är en hydraulolja av mycket hög kvalitet avsedd för hydraulsystem i fordon, anläggning-, jord- och skogsbruksmaskiner. Kan även användas för stationär hydraulik inom industrin. Oljan är speciellt lämpad för mobil hydraulik som under mycket varierande temperaturförhållanden.

Vilken olja till min lastbil?

Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 är en helsyntetisk dieselmotorolja med låg SAPS-halt som godkänts av MAN för att uppfylla kraven i oljespecifikationen MAN M 3677, MAN M 3477 & M 3271-1. Den erbjuder möjligheter till lägre bränsleförbrukning såväl som längre bytesintervall.

Se även  Öka muskelstorlek/massa och proteinintag

Vad är STOU olja?

STOUolja (Super Tractor Oil Universal) är all-round-olja som används för motorer, transmissioner, våta bromsar och hydrauliksystem till traktorer och lantbruksmaskiner.

Kan man blanda hydraulolja?

Rekommendationen är att, i möjligaste mån, undvika att blanda olika hydrauloljor. Risken är stor att de tekniska egenskaperna försämras av kemiska reaktioner mellan olika additiv.

Kan man blanda hydraulolja 32 och 46?

Generellt ska man inte blanda hydrauloljor av olika viskositet. I praktiken kan det bli så man blandar 32 & 46 när man inte vet vad som är fyllt tidigare och det brukar gå bra. Men inte ens den blandningen rekommenderas och man försöker att undvika det i möjligaste mån!

Vad händer om jag har en hydraulolja med för låg viskositet?

För låg viskositet medför onödigt slitage och sämre verkningsgrad hos hydraulpumpen. För hög viskositet å andra sidan innebär tryckfall i ledningar och ventiler. Arbetet går långsammare och ryckigt vilket ökar slitaget på pumpen. Tänk på att slangar och packningar av naturgummi sväller vid kontakt med hydraulolja.

Hur giftigt är hydraulolja på kroppen?

Vissa mineraloljor kan vara cancerogena. Skyddshandskar bör användas för att undvika hudkontakt med hydrauloljan, eftersom vissa tillsatsmedel kan framkalla allergiska reaktioner. På en olycksplats bör man beakta att hydraulolja som sprutas ut som finfördelad dimma kan utgöra en brandrisk.

Vad händer om man dricker tvåtaktsolja?

I regel ofarligt om ett barn får i sig en liten mängd (någon klunk).

Kan hydraulolja brinna?

Upprepad kontakt kan ge torr hud eller hudsprickor. Produkten kan brinna, men är inte brandfarlig.