Hur ökar jag uthålligheten när jag gör pull-ups?

Excentriska / Negativa pull ups Ett annat bra sätt att träna upp styrkan för att klara en pull up är negativa upp ups. Du hoppar upp eller använder en stol för att komma upp till stången och det övre läget där du redan har hakan över stången. Därefter är det bara att hålla emot på vägen ner.

Hur tränar man för att kunna göra chins?

Det finns få övningar som är så effektiva på att bygga överkroppsstyrka som chins är.
Fokusera på att bygga både maxstyrka och muskelmassa genom att köra ett par pass i veckan där dessa övningar kan ingå:

 1. Latsdrag.
 2. Skivstångsrodd.
 3. Hantelrodd.
 4. Sittande kabelrodd.
 5. Bicepscurl.

Hur lär man sig pull ups?

gör du en pull-up

 1. Stå under pull-up-stången. Hoppa upp och grip tag i stången med ett överhandsgrepp som är lite bredare än axelbredd. …
 2. Dra skulderbladen bakåt och neråt medan du spänner ryggen, bålen och sätesmusklerna. Dra dig själv uppåt tills hakan når stången. …
 3. Sänk långsamt ner dig till startpositionen.

Hur ofta kan man träna chins?

Det gäller att lägga ner hårt arbete och att göra det kontinuerligt. Att bara träna någon gång då och då kommer inte göra dig starkare. Satsa på att göra någon eller några av ovanstående övningar 3 gånger i veckan så borde du inom några månader kunna göra din första chin/pull up beroende på vilket utgångsläge du hade.

Hur ofta pull ups?

Som Pavel Tsatsouline (http://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Tsatsouline) brukar säga, gör pullupsofta som möjligt samtidigt som du håller dig så fräsch som möjligt. Om du bara kan göra en eller två pullups betyder det att du gör enstaka repetitioner så ofta du kan under en dag.

Se även  Hur djupa är de flesta pooler för bostäder?

Hur man blir bättre på chins?

”För att bli bättre i chins rekommenderar jag att överbelasta rygg och armar med träning två gånger i veckan. Exempelvis ett pass kör du viktade chins, 5 x 5 repetitioner med stegrande vikt i varje set, sedan fortsätter du med din vanliga ryggträning.

Kan man träna chins varje dag?

Om du börjar göra chins flera dagar i veckan, eller varje dag, kräver det att du håller någon form av koll på din träningsvolym. Det enklaste sättet är att skriva ned din totala volym chins under varje vecka, för att hålla koll på att du inte ökar den för snabbt.

Hur många pull ups bör man klara?

– Om du är en kille som tränar regelbundet bör du kunna klara mellan fem och åtta stycken. Tjejer har det alltid lite tuffare när det kommer till den här typen av övningar eftersom ni inte har lika mycket muskelmassa som killar. Att klara fem chins som tjej är rimligt, då är du vältränad.

Vad är det för skillnad på chins och Pullups?

– En pull up gör du med ett så kallat pronerat grepp som är ett överhandsgrepp där handflatorna är vända ifrån dig. Greppet ska även vara bredare än axelbrett på stången. En chin gör du däremot med ett så kallat supinerat grepp, ett underhandsgrepp där handflatorna är vända emot dig.

Vad räknas som en pull up?

Pull ups eller räckhäv som det heter på svenska och som är en väldigt lik övning till chins är tung styrketräning som går ut på att du lyfter din egen kropp med armarna. Du använder en pull up stång för att dra dig upp med armarna så att din haka kommer ovanför stången. Pull ups är bra för ryggen och armar.

Se även  Hur mycket kostar det att måla ett gymgolv?

När är man stark i chins?

Chins är en riktig superövning och ett bevis på att du har en stark överkropp. När du gör en chin (där du med handflatorna vända från dig drar dig upp tills din haka är ovanför chinsräcket) aktiveras i stort sett hela din rygg, och även dina biceps får visa vad de går för.

Hur många chins innan Muscle Up?

När du kan utföra 10–12 chins med kroppsvikten kan du börja hänga på vikter för att öka belastningen.

Hur brett ska man hålla i chins?

Instruktioner

 1. Greppa en stång med pronerat grepp (handflatorna bort från dig), lite bredare än axelbrett.
 2. Brösta upp dig och titta svagt uppåt.
 3. Andas in och dra dig upp mot stången tills den är under din haka eller vidrör övre delen av ditt bröst.

Hur sätter man upp en Chinsstång?

Chinsstången är teleskopisk vilket gör att man fäster den genom att reglera ut sidorna,vill man kan man skruva fast de svarta blocket som medföljer för extra stabilitet. Chinsstången går att fästa i dörrkarmar med en bredd på mellan 63-93 cm.

Vad du tränar man när man gör chins?

Men de muskler du jobbar med när du gör chins är inte armarna, utan ryggen, närmare bestämt de stora ryggmusklerna latissimus dorsi, eller lats som de ofta kallas. Latsen är de där vingarna som simmare och gymnaster liksom kan fälla ut på sidorna av ryggen, under armhålorna.