Hur stort är ett runt bord för 12 personer?

Hur många får plats vid ett runt matbord?

Diameter Rekommenderat antal Max
140 cm 6 personer 8 personer
150 cm 7 personer 9 personer
160 cm 8 personer 10 personer
180 cm 10 personer 12 personer

Hur mycket yta behöver man ha för ett runt bord?

Hur många får plats kring ett matbord? Räkna med 60x35cm per person för att få plats med tallrik, bestick och glas. Ett rektangulärt bord för 4 personer bör ligga mellan 70-90×120-150cm. Ett runt bord för 4 personer bör vara 110cm i diameter.

Hur stort bord för 10 personer?

Vill man kunna sitta 10 personer bekvämt bör bordet vara minst 1 meter brett och 2 meter långt så två kan sitta i bredd på kortändorna. Väljer du ett ovalt bord i samma storlek så blir det lite mera plats för de som sitter på kortändorna och du kan klara dig med 80 cm bredd men då bör bordet vara lite längre.

Hur långt bord för 8 personer?

Rektangulära bord:

150×100 cm: max 6 personer. 180×100 cm: 6 personer bekvämt, 8 vid behov. 210×120 cm: 8 personer bekvämt, 10 vid behov.

Hur stort utrymme för matbord?

För att göra det fritt behövs det 75 cm från bordets kant, t. ex. till väggen. Om det krävs en passage mellan bordet och en vägg rekommenderar vi cirka 110 cm fritt utrymme mellan bord och vägg.

Hur mycket plats tar bord och stolar?

Räkna med att en stol tar ungefär 60×60 cm i plats runt bordet. Tänk även på att lämna cirka 30 cm bakom stolen tomt så att det finns möjlighet att röra sig runt stolen samt skjuta in den till bordet. Många bord idag är ungefär 72-75 cm höga.

Se även  Bestäm om du ska träna en viss dag

Vad ska man ha på matbordet?

Brickan ska ju vara lätt att plocka bort om det ska dukas stort eller vara platsen för saker som kan behövas till middagen men det får inte bli för futtigt på ett stort bord. Att ha höga ljusstakar och blommor hjälper till med att ta plats utan att för mycket av bordet.

Hur många stolar till matbord?

T ex det runda 120 bordet – 4 stolar är optimalt, men 6 fungerar om man klämmer ihop sig. Eller det rektangulära 180×100 – 6 stolar är optimalt men klämmer man ihop sig skulle det gå att få in 8 platser vid behov.

Hur mäter man ett runt bord?

Ett runt bord för 4 personer bör vara 110cm i diameter. Ett runt bord för 8 personer bör vara 150cm i diameter. En matplatsstol bör ha en sittyta på 40x50cm och en sitthöjd på 41-45cm. När man placerar ett matbord skall man tänka på att det skall vara minst 80cm fritt från bordskant till vägg.

Hur många cm per stol?

Mått på stol och bord

Räkna med att en stol tar ungefär 60×60 cm i plats runt bordet. Tänk även på att lämna cirka 30 cm bakom stolen tomt så att det finns möjlighet att röra sig runt stolen samt skjuta in den till bordet. Många bord idag är ungefär 72-75 cm höga.

Hur bygger man ett runt bord?

Lägg ut plankorna på golvet såsom du vill ha dem, med ovansidan mot golvet. Använd eventuellt ett par tvingar för att hålla ihop dem. Placera ut plywoodskivorna och skruva fast dem i reglarna. Skruva avslutningsvis fast bordet ben i bordsskivan så att det står stadigt.

Se även  När uppstod Texas?

Hur gör man ett klaffbord?

Den här ritningen bygger på ett litet, vägghängt klaffbord för balkongen.
Så här gör du:

  1. Såga till fanérskivan.
  2. Skruva fast en list på undersidan – i den ände som ska sitta fast i väggen.
  3. Skruva fast benet i ett gångjärn. …
  4. Skruva fast bordet i väggen och avsluta med att mäta ut, placera och skruva fast benbromsen.