Kan du få muskler och förlora fett på samma gång?

Det har länge varit ett tvivel om man kan få muskler och förlora fett samtidigt. Ja, det är möjligt och lär dig mer om det här.

Relevansen av detta ämne är fortfarande oklart för vissa av våra läsare.

Oroa dig inte; när du väl har gått igenom det första avsnittet kommer du att förstå varför fettförlust och muskeltillväxt kolliderar, och vad som gör det till ett utmanande jobb.

Majoriteten av de nybörjare som arbetar med viktminskning syftar till två saker, antingen att förlora lite överflödigt fett eller att få muskler.

Men så snart du har examen till medelnivå eller avancerad nivå är denna grundläggande vinst / förlorade strategi inte längre nyckeln för bodybuilding.

Att definiera kroppsbyggnad är faktiskt den kritiska, glamorösa och utmanande delen i bodybuilding-segmentet.

Inte bara bodybuilding utan alla sporter har också ett specifikt krav och normer för att upprätthålla förhållandet fett: muskel.

Till exempel föredrar en sprinter en mager kropp med välbyggda benmuskler av aerodynamiska skäl, medan en kortvarig idrottare föredrar viss kroppsmassa med överkroppsstyrka och plötsligt utbrott av energi.

Så i det här ämnet kommer du att utforska några av de metoder, tips och tricks som hjälper dig att få muskler och förlora fett samtidigt.

Låt oss utan vidare gå direkt in i ämnet med en liten förklaring mellan sambandet mellan två och varför detta är utmanande.

Vad är sambandet bakom att få muskler och att förlora fett?

Tja, detta koncept att få muskler och förlora fett1 samtidigt är en motstridig vetenskap, och i din första tanke verkar inte ens logiken vara rätt här.

Enkelt uttryckt, för att din kropp ska förlora fett måste det vara svällande kalorier så att kroppen börjar bryta ner fett och använda det för metaboliska funktioner.

Samtidigt handlar det med att få muskler att ha ett överskott av kalorier, och denna extra kalori omvandlas till energi, som används för att bygga muskler och reparera kroppen.

Låt oss nu sätta saker i perspektiv.

Du vill ha kalorier för att bygga muskler, och samtidigt vill du inte lagra något av det i din kropp.

När du konsumerar mat kommer kalorierna i princip från tre källor, nämligen kolhydrater, fetter och proteiner.

Se även  Probolan 50 Review: Är det värt att köpa?

Kolhydrater är lätta att bryta ner och används mest för omedelbar energiförbrukning, medan fett blir den andra preferensen och lagras i reserven.

Protein å andra sidan går till muskeluppbyggnad och andra metaboliska aktiviteter.

För att uppnå båda resultaten samtidigt måste man klippa ner befintligt kolhydratintag och göra mer träning så att musklerna börjar extrahera kalorier från fettreserven.

Emellertid är det viktigt att bibehålla proteinnivåerna till det erforderliga minimum för muskelkonstruktion.

Det finns en känslig balans mellan mängden fett och kolhydrater du behöver ta för att uppnå denna effekt.

Låt oss utforska några av de tekniker som hjälper oss att uppnå denna fina balans.

Hur får man muskler och tappar fett samtidigt?

1. Superset-träning för motsatta muskler

Det potentiella problemet med korta kaloriintag är att muskler kan tappa styrka och uthållighet.

Detta är bara en början, och när du går vidare kommer du att märka en minskning av muskelmassan.

Ett effektivt sätt att hålla sig i den kaloribegränsade kosten är att träna superset med motsatta muskler.

Här betyder motsatt uppsättning muskler att göra biceps och triceps, bröst & rygg, fyrhjulingar & hamstrings, rygg mot rygg, vilket hjälper dig att behålla muskelstyrkan.

Det rekommenderas också att lägga till aktiva vilor för att upprätthålla hjärtfrekvensen i den effektiva zonen, och aktiva vilor innebär att du kommer att vara engagerad i 30 ~ 60 sekunder rephoppning, boxhukning eller step-ups.

Först efter att ha slutfört de aktiva vilorna tar en person helkroppsvila i en minut eller två.

Under aktiva viloperioder skulle kroppen bränna igenom alla glykogenreserver och därmed hjälpa till vid fettförbränning.

2. Ladda allt protein du behöver

För muskelutveckling är proteiner en av de viktigaste näringsämnena som krävs, och det spelar ingen roll om du bränner fett eller får muskler.

I sekvensen av näringskostnader för energi är protein vår sista preferens.

Det finns många proteinmonomerer (peptider) involverade i den aktiva signalprocessen i vår ämnesomsättning, och några av dessa peptider är mycket avgörande tillväxtfaktorer som har en enorm roll i de-novo-proteinbiosyntes, muskelreparation, muskeltillväxt och hundra andra processer.

Så att skapa ett underskott av protein är ingen bra idé om du samtidigt vill få muskler och förlora fett.

Se även  Kosttillskott som är mest lik anabola

t kommer att vara utmanande att förvärva det dagliga proteinbehovet för en kroppsbyggare bara från kosten, medan du minskar kortslutande kolhydrater och fett.

Proteinisolat och BCAA-tillskott är ett utmärkt val för att hålla jämna steg med proteinbehovet.

3. 40-40-20

Dessa är gyllene siffror för att denna strategi ska fungera. Enkelt uttryckt betyder det att din diet måste bestå av 40 procent protein, 40 procent kolhydrat och 20 procent fett.

Kolhydratcykling måste göras effektivt så att kroppen kommer att ha kaloriunderskott och börja använda fett utan att hindra muskeluppbyggnadsprocessen.

En person måste ha en exakt uppskattning av sina dagliga kaloribehov, som kan beräknas genom att multiplicera din kroppsvikt (i kg) till en faktor 15.

Det betyder att om du är en 150 kilo tung atlet med en aktiv livsstil och en tung träningsplan, måste du ladda minst 2250 kalorier varje dag och detta när det kopplas till 40-40-20-regeln måste 900 kalorier kommer från kolhydrater, 900 kalorier från protein och 450 kalorier från fett.

Det kommer att vara ett klokt val att använda proteinisolat av god kvalitet för att ladda det 40 procent dagliga behovet, medan fett och kolhydrater lätt kan kompenseras från daglig kost.

4. Fokusera på stora tre

Dead lift, squat och bänkpress är tre pass som har utmärkt potential för några slående resultat.

De är pelarstenar för att utveckla styrka och uthållighet, speciellt när du har en diet med kaloriunderskott.

Ofta kommer de ”stora tre” alltid att finnas där (eller åtminstone en variation) i de flesta träningsplanerna, eftersom de är ett av de bästa sätten att hantera både massförstärkning och muskelförstärkning.

I en av referenserna fann man det vetenskapligt att genomföra sammansatta träningspass med fri vikt kan öka testosteronnivåerna i kroppen, och det är det sista som en kroppsbyggare kan behöva, särskilt när de är en extra kick av motivation och styrka.

Andra studier visar också att förutom testosteron, muskelmassa och styrka, stora de tre visade sig förbättra individens kärnstyrka och stabilitet / balans.

Men när du befinner dig i ett kaloriunderskott är det avkoppling. Under carb-cykling kan det finnas en kolhydrat-låg dag under vilken du kanske bara laddar mindre än 40 procent.

Se även  Träningspartnern - Motivationsfaktor

Du kan avstå från de tre stora just den dagen eftersom stora tre handlar om att bränna igenom kalorier, och du behöver minst 40 procent kolhydrater för omedelbar spridning.

5. Gör en rutin

Detta är ett mycket viktigt steg och det är nödvändigt att skapa en rutin som passar alla dessa förändringar för att lyckas.

Disciplin är den första och främsta kvaliteten du behöver när du vill ge två stora förändringar åt gången.

Muskeluppbyggnad och fettförlust måste anpassas perfekt för att fungera samtidigt, och för detta kräver hela din livsstil en förändring.

Från och med din sömn, tidpunkten för maten, kostens kvalitet, tidpunkten för tillskottintag, planering av träning, gymtider och till och med ditt mentala välbefinnande är viktigt.

Du måste vara mentalt beredd på att förändringar inte sker över en natt, och kroppen tar sig tid att visa det hårda arbete du har genomgått.

Det är ingen mening att leta efter en förändring under de första veckorna, men från och med då kommer de närmaste två veckorna att ge dig gåshud.

Det kommer att vara ett bra sätt att spåra dina framsteg, och för det kan du klicka på bilder varannan vecka efter starten för att få en uppfattning om hastigheten och graden av muskeltillväxt och fettförlust.

Slutsats

Så det är ett stort ”JA”.

Du kan definitivt få muskler och förlora fett samtidigt.

Allt som krävs är noggrann planering på olika nivåer av kroppsbyggnad, från din livsstil.

Inkludera några bra vanor följt av en drastisk förändring av din kost genom att anpassa 40-40-20 regeln kommer på andra plats.

Därefter måste du följa några tips som nämns ovan, som att lägga till stora tre i din träningsplan, superinställning, intervallträning etc.

Se till att när du skapar kalorisvält, försummar du inte protein, eftersom de är i en annan liga och måste behandlas annorlunda.

Tja, det sammanfattar de flesta grunderna och kan vara tillräckligt bra för att anropa ett motiverande fyrverkeri i ditt sinne för att utlösa en stark start.