Övningsprogram för hemmet

Att träna i hemmet kan vara en del av rehabiliteringen för att minska smärta och förbättra funktionen. Övningarna är anpassade utifrån din situation och dina behov för att bygga upp och stärka de nedsatta delarna. Målet är att din vardag ska fungera så bra som möjligt.

Vilka träningsredskap hemma?

10 enkla och effektiva träningsredskap till hemmagymmet

 1. Hantlar. Hantlar ger många variationsmöjligheter och med rätt övningar kan du träna hela kroppen. …
 2. Kettlebell. Kettlebell är ett mycket allsidigt redskap. …
 3. Viktväst. …
 4. Träningsmatta / underlagsmatta. …
 5. Gummiband/motståndsband. …
 6. Balansplatta. …
 7. Hopprep. …
 8. Medicinboll.

Vilka träningar kan man göra hemma?

Träna hemma – 19 övningar att träna hemma

 1. Utfall. Gående utfall är en bra benövning som du kan träna hemma för mage, rumpa och lår. …
 2. Armhävningar. Klassiska armhävningar en utmärkt övning för att träna överkroppen hemma. …
 3. Knäböj. …
 4. Fällkniven. …
 5. Enbensknäböj. …
 6. Knäböj med hopp. …
 7. Situps. …
 8. Rygglyft.

Vad finns det för träningar?

Det kan till exempel vara att cykla, gå i trappor, arbeta i trädgården, plocka svamp eller städa. All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. För att träningen ska ha effekt behöver du bli varm och få upp pulsen och andhämtningen. Kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av.

Vad kan man använda som vikter hemma?

Istället för skivstång …

ta fram en sopkvast, en skidstav eller något annat i samma form. Gör sedan tyngder genom att lägga tunga saker i påsar som du knyter fast på var sin sida av stången. Vips har du en skivstång som du kan göra bänkpress, benböj eller marklyft med.

Vad ska man ha i sitt hemmagym?

Vad man behöver i ett hemmagym varierar från person till person. För vissa räcker det med en skivstång, skivstångsställning och en bänk, eller ett par hantlar och några gummiband. Och för andra kan konditionsmaskiner vara i fokus.

Se även  Typer av uthållighet och sätt att träna dem

Vilken vibrationsplatta är bäst?

 • Bäst i test: FitnessPlate Future 3D. 9,5/10. Mycket prisvärd vibrationsplatta med flera hastighetsnivåer och både 3D-vibrationer och oscillation. …
 • Bästa premiumvalet: Fitnessplate 4D. 9,3/10. …
 • Bäst budgetvalet: MiniPlate. 9,1/10. …
 • Bra val: inSPORTline Julisa. 8,9/10. …
 • Bra val: inSPORTline VibroGym. 8,7/10.
 • Hur träna Vadmuskler?

  Tre övningar som stärker vadmusklerna

  1. Stående tåhävningar. Det finns många olika sätt att göra stående tåhävningar på. …
  2. Sittande tåhävningar. Eftersom knäna är böjda vid denna övning, så är det soleusmuskeln som tränas mest. …
  3. Tåhävningar i benpress.

  Vad kan man använda istället för träningsband?

  Men nu när allt fler gym stänger och rekommendationerna är att de som kan ska hålla sig hemma, kände jag att det var ett ypperligt tillfälle att rota fram de där gummibanden och försöka få till lite träning med hjälp av dem! Förutom gummiband så använde jag mig också av skaftet från min skurmopp.

  Vad kan man använda istället för Träningsmatta?

  Olika sorters yogamattor

  Din längd och vikt spelar också roll, då det är bra att ha en yogamatta som du kan ligga raklång på utan att nudda golvet och att den ger en behaglig känsla.

  Hur gör man hantlar?

  Bicepscurl med hantlar

  Så här gör du: Stå höftbrett isär med stolt hållning och greppa ett par hantlar. Börja med raka armar, håll armbågarna intill kroppen och lyft hantlarna. Stanna vid brösthöjd och sänk kontrollerat tillbaka. Välj ett par hantlar som du orkar göra 10–12 repetitioner med.

  Hur tunga hantlar nybörjare?

  Vikten på en hantel för nybörjare bör vara 2-3 kilo, men ett system som kan byggas på med flera skivor när övningarna blir för lätta är att rekommendera. En idealisk hantelsats är cirka 2, 4 och 6 kilo. Håll en hantel i varje hand och låt dina armar hänga ner längs sidorna.

  Hur tunga hantlar ska man börja med?

  Rekommenderad nybörjarvikt: 1-2 kilo i varje hand. Tränar axlar, övre rygg och övre delen av armarna. Rekommenderad nybörjarvikt: 1-2 kilo i varje hand. Tränar axlar, övre rygg och utsida överarm.

  Hur håller man hantlar?

  Placera fötterna stadigt på golvet. Håll hantlarna i ett stadigt grepp. Starta rörelsen med hantlarna från axlarna till nästan helt raka armar. Du skall alltså inte låsa ur armarna helt, utan håll armarna lätt böjda i slutläget för att hålla axelmuskulaturen aktiv.

  Hur man blir av med Gäddhäng?

  Stå i planka på raka armar (på knä går också bra). Sänk kroppen mot golvet genom att böja på armarna, kom ner till 90 grader i armbågarna och pressa dig upp igen. Ju bredare avstånd mellan fötterna desto lättare blir övningen.

  Hur ofta ska man träna med hantlar?

  Det enda som behövs är ett par hantlar och lite golvutrymme. En halvtimmes styrketräning, 2–3 gånger i veckan, är allt som behövs för att garanterat få resultat som både syns och känns. Med ett par hantlar och några väl valda övningar kan du både förbränna massor av kalorier och få större muskler – hemma.

  Hur man tränar med hantlar?

  7 övningar med hantlar för hela kroppen

  1. Push-up row x 10. Stå i en stabil planka där du håller i hantlarna med axelbrett avstånd. …
  2. Squat med axelpress x 10. …
  3. Utfall med bicepscurl x 10. …
  4. Höftlyft med bröstflyes x 10. …
  5. Raka marklyft med axellyft åt sidan x 10. …
  6. Ryggliggande benlyft för magen x 10. …
  7. Dips med core- och bäckenknip x 10.

  Vilka muskler tränas med hantlar?

  Muskler: hela kroppen, rygg (trapezius), axlar (delta), mage quadriceps, rumpa (gluteus maximus), lår (hamstringsmuskeln).

  Hur får man större armmuskler?

  5 tips som ger stora armar

  1. Kom ihåg basövningarna. Det kan kanske verka logiskt att pumpa på med en massa övningar för biceps och triceps när du vill bygga större armar. …
  2. Träna (också) triceps. …
  3. Veckla ut dig helt. …
  4. Sänk lååångsamt. …
  5. Öka vikten regelbundet.

  Hur många övningar för armar?

  Tips: Två övningar för varje respektive del av armen är fullt tillräckligt per träningspass. Kör tre set per övning med 8-12 repetition i varje set.

  Hur får man muskulösa armar?

  Ge dina armar och axlar lite extra kärlek på gymmet! Gör de här tre övningarna som formar din överkropp.

  1. Bicepscurls. Bra för: Att bygga muskulösa armar och större biceps. …
  2. Triceps pushdown. Bra för: Triceps, underarmar, axlar, bröst och rygg. …
  3. Hantellyft åt sidan. Bra för: Stärker axlarna!

  Hur tränar man armar på gymmet?

  Bicepscurl är den lättaste övningen för biceps, och du kan välja mellan att köra med skivstång, hantlar eller i kabelmaskin. Dips tränar baksida arm, triceps. I denna övning ska vi alternera mellan bicepscurl och dips utan vila emellan. Du kan vila kort efter att du kört en omgång, och sedan gå på och köra igen.

  Hur många set för armar?

  För de flesta är runt 8-10 set per muskelgrupp tillräckligt för att uppnå muskelhypertrofi av armarna. Är man avancerad tränande kan man i vissa fall dubbla den mängden.

  Hur många set för maximal muskeltillväxt?

  Träningsvolymen följer ett dos-responsförhållande som innebär att ju fler set du utför desto större blir muskeltillväxten. Så lite som ett set per muskelgrupp och vecka kan vara tillräckligt för att få musklerna att växa, men det kan krävas mer än tio set per muskelgrupp och vecka för att maximera muskeltillväxten.

  Vad är Träningsfrekvens?

  Träningsfrekvens definieras som antalet träningspass per muskelgrupp per vecka (Wernbom et al., 2007; Kraemer och Ratamess, 2004) och är av speciellt intresse i den här studien.