Vad du behöver veta om fettförbränningstillskott och krämer – 2021

Fettförbrännare är kosttillskott eller relaterade ämnen som hävdar att de bränner överflödigt fett från kroppen.

Några av dessa fettförbrännare förekommer naturligt. Dessa inkluderar koffein och yohimbin.

Men många är i bästa fall ineffektiva eller i värsta fall farliga. Din kropp kan naturligt bränna fett genom kost och motion. Att använda ytterligare tillskott kan störa din ämnesomsättning eller hälsa.

De Food and Drug Administration (FDA)Pålitlig källahar en begränsad roll i regleringen av kosttillskott. Detta innebär att tilläggstillverkare kan lägga nästan vad som helst i sina produkter.

Fettförbrännande ingredienser visade sig vara effektiva

Det finns inga bevis för att fettförbrännande piller eller kosttillskott effektivt kan bränna fett.

Men de innehåller vanligtvis ingredienser som inte kommer att skada dig i små doser när de tas ensamma. Vissa har till och med visat sig hjälpa till att bränna fett när de konsumeras naturligt.

Men det är omöjligt att veta säkert hur mycket som används i tillägget. Mängden kan vara avstängd – även om flaskan anger en mängd på etiketten. Det är svårt att veta hur tillverkaren bedömde det totala beloppet.

Tillverkarna listar inte alltid alla ingredienser på etiketten. Och tillsynsmyndigheter är inte skyldiga att undersöka dessa produkter helt om det inte finns några klagomål eller medicinska konsekvenser av att använda dessa tillskott.

Detta kan vara ett recept på katastrof om du är allergisk mot ingredienser i tillägget eller om du tar för mycket av ett visst näringsämne.

Så låt oss gå igenom fem av de mest populära vetenskapligt stödda fettförbränningsämnena som du kan konsumera i många lätt tillgängliga naturliga former.

Koffein

Koffein kan vara farligt i höga doser. Men naturligt koffein i kaffe eller te är säkert med måtta. Kaffe utan extra socker eller tillsatser innehåller många antioxidanter med hälsofördelar.

Se även  Köp Kreatin - kosttillskott för muskelmassa & muskelstyrka

Flera studier har föreslagit att koffein faktiskt kan öka din ämnesomsättning med upp till 11 procent.

Det betyder att din kropp använder fett för att producera energi mer effektivt. Och att träna regelbundet och bibehålla en hälsosam kost kommer lättare att bränna fett som ett resultat.

A 2019 granskning av flera studier fastställt att ”koffeinintag kan främja vikt, BMI och minskning av kroppsfett.”

Grönt te-extrakt

Grönt te hyllas för sina påstådda hälsofördelar. Detta inkluderar att hjälpa diggå ner i vikt.

Naturligt grönt te har lite koffein. Men den verkliga kraftkomponenten i grönt te är en antioxidant som kallas catechin.

En recension från 2010 i tidskriften Physiology and Behavior antyder att katekiner arbetar tillsammans med koffein för att förbättra ämnesomsättningen och termogenes. Detta är en process som gör att din kropp kan bränna fett för att producera energi.

Proteinpulver

Protein är en viktig ingrediens som behövs för att hjälpa till att bränna fett. Det förbättrar inte bara din ämnesomsättning utan ocksåundertrycker din aptit genom att minska ett hungerstimulerande hormon som kallas ghrelin.

Enligt en 2017-studien deltagare som regelbundet åt en proteinrik diet hade betydligt mer viktminskning än de som inte gjorde det. Men även deltagare som inte konsekvent upprätthöll en diet med högt proteininnehåll men som ökade proteinförbrukningen förlorade vikt.

Det finns många alternativ med låg sockerhalt och konstgjorda tillsatser.

Försök lägga till proteinpulver som ett komplement till din diet för att säkerställa att du regelbundet får tillräckligt. Håll dig till cirka 25 till 50 gram proteinpulver varje dag.

Löslig fiber

Löslig fiber är en av två typer av fibrer . Den andra är olöslig.

Se även  Köpa naturligt Tillväxthormon (HGH)

Löslig fiber skapar ett slags gel i tarmen genom att absorbera vatten. Detta hjälper till att öka hormoner som GLP-1 som gör att du känner dig mätt medan du undertrycker aptithormoner somghrelin…

A 2010-studien fann att ökande naturliga lösliga fibrer i din kost kan hjälpa din kropp att ta in mindre fett och kalorier, vilket gör att du kan bränna överflödigt fett.

Yohimbine

Yohimbine kommer från barken på ett träd som heter Pausinystalia yohimbe . Det är känt som ett afrodisiakum. Men det har också en viss föreslagen fettförbränningspotential.

Yohimbin blockerar alfa-2-adrenerga receptorer till vilka adrenalin normalt binder. Detta låter adrenalin stanna längre i kroppen för att bränna fett för att producera energi.

En liten studie från 2006 av 20 professionella fotbollsspelare fann att intag av yohimbin minskade deras kroppsfettkomposition med 2,2 procent. Det låter inte så mycket. Men 2,2 procent är en stor mängd när du redan är en fit atlet med lite kroppsfett.