Vem är världens mest kända kapten?


Vad heter kaptenen i Tintin?

Kapten Archibald Haddock är en seriefigur i Tintin av belgaren Hergé.

Vad heter professorn i Tintin?

Professor Karl Kalkyl (franska: Professeur Tryphon Tournesol) är en lomhörd och tankspridd professor i Hergés tecknade serie Tintin.

Vad hette Tintins hund?

Milou är i den tecknade serien skapad av belgaren Hergé reportern Tintins helvita hund. Milou har identifierats som en vit foxterrier, rasen var populär på 1920- och 1930-talen när Hergé skapade Tintin och flera illustrationer i Hergés arkiv visade att Hergé inspirerades av olika terriertyper när han skapade Milou.

Vilken titel har kalkyl i Tintins värld?

Professor Karl Kalkyl (i original ”Professeur Tryphon Tournesol”, på engelska ”Cuthbert Calculus”) ger liksom Dupondtarna serien många komiska situationer genom sin lomhördhet, eller snarare sin bristande insikt om denna, vilket ofta ger konstiga missuppfattningar.

Vad heter kapten Haddocks slott?

Moulinsart (i tidiga svenska översättningar kallat Hökeborg) är ett slott i den fiktiva orten Moulin i Belgien. Slottet har telefonnumret 421 Moulin. Slottet förekommer i ”Tintins äventyr” och ägs av Kapten Haddock. Första albumet slottet förekommer i är Enhörningens hemlighet.

Hur många Tintin bilar finns det?

Alla med Tintin i huvudrollen. Pärlan i samlingen är de 70 bilar som nu ställs ut offentligt. – Det är helt fantastiska bilar som innehåller exakta figurer av karaktärerna. Bilarna står på en skiva där du kan läsa vilken sida i vilket album bilen förekommer, säger Håkan Hultberg.

Vad arbetar Tintin som?

Sysselsättning. Trots att Tintin är journalist, är det mycket sällan han utövar sitt yrke. Hans yrke framgår tydligast i Tintin i Sovjet. I albumet Tintin i Kongo är han utsänd som journalist, men att detta konstateras blir allt mer sällsynt ju mer serien utvecklades.

Se även  Vad är storleken på en basketplan inomhus?

Hur gammal är Kapten Haddock?

Men över åren med nya häften – Den mystiska stjärnan, Enhörningens hemlighet, Rackham den rödes skatt, De sju kristallkulorna och Solens tempel, Månen tur och retur och Hjälte i Tibet – växer Haddock. I det allra sista häftet, det tjugotredje, 1976 då Hergé blivit 70 år, är Kapten Haddock nästan en huvudfigur.

Vem mötte Tintin i Tibet?

Under ett lugnt parti schack på hotellet somnar Tintin och drömmer att hans vän Tchang Tchong-Jen, som han lärde känna i äventyret Blå Lotus, behöver hjälp. När han sedan läser i en tidning att ett flygplan störtat över Tibet misstänker han att Tchang är i fara.

Var bor Haddock?

Haddock gillar också att dricka whiskyn ”Loch Lomond” och bor på slottet Moulinsart, som en gång tillhörde hans anfader François Haddoque, vilken i slutet av 1600-talet var kapten i Ludvig XIV:s kungliga flotta.

Har kapten Haddock i munnen?

Krabbsaltade tångräkor! När Kapten Haddock blir arg kan vad som helst komma ur hans mun – ord från botaniken, anatomin och kemin. Nu kommer ett Haddock-lexikon i konsten att förolämpa med finess. Kapten Haddock är den mest älskade Tintin-figuren, hävdar översättaren Björn Wahlberg som har skrivit lexikonet.